torstai 24. huhtikuuta 2014

Hyvinvointi kesäaikaan

Tässä tullu mietittyä et miten kesällä koiran hyvinvoinnun sais pidettyä mahdollisimman hyvänä.
Omalla tapaa tuleva kesä jännittää mua, koska nyt se on erilainen kun viimekesä kun sulo oli pieni ulkona oleminen oli lähinnä oleskelua ja suurinosa päivästä meni nukkuessa sisällä.

Tietty ensimmäinen asia mikä mietityttää on tuon lyttykuonon lämmön sieto. Nyt kuitenkin ollaan pitkiä lenkkejä kun on kasvanut isommaksi viime kesästä. Muutenkin sulo viihtyy ulkona auringonpaisteessa paremminkun hyvin. Nyt jo huomaan lempimimpinä päivinä, että sulon jaksaminen lenkillä rupee oleen jo eriluokkaa kun viileillä ilmoilla, vaikka hienosti pitkätlenkitkinsujuu vielä.
Kesällä pitkät lenkit varmasti sijottuu aamuun ja iltaan kun on viileämpää, jos päivällä tehdään pisempiä lenkkejä kun korttelin ympäri kiertäminen niin suunnittelen lenkin niin että järvi on lähellä niin on mahdollisuus käydä aina välillä viilentymässä. Lisäksi vesipullo on pidettävä aina mukana.
Lisäksi laitoin tosiaan tilauksen ruttunutulle viilennyspyyhkeestä, sille tulee käyttöä varsinkin autoillessa. Autossa on kuuma vaikka onkin ilmastointi, sulo on kuitenkin takapenkille jonne kylmäilma kiertää erilailla kun etupenkille.
Katselin myös että petenkoiratarvikkeeseen on tullut viilentävä makuualusta joka aktivoituu koiran mennessä maaten sen päälle. Tämäkin todennäköisesti tulee hommattua ennen kunnon helteitä, hintakaan ei ollut paha.
parvekkeemme on etelään niin aurinko paistaa oikeestaan koko päivän siihen ja siihen tuulee todella harvoin niin kaksiomme kuumenee sisältäkin ihan hirveesti, välillä tuntu että ulkona oli kovinakin hellepäivinä melkein viileempi kun sisällä. Siispä oon päättäny ostaa sulolle ihan ikioman uimaaltaan partsille! Tietty semmotteen joka on kovaa muovia, ettei kynnet riko. Siihen se voi sitten mennä itse vilvottelemaan kun siltä tuntuu :)

Sulo auringonpalvoja ei voinu tulla partsilta sisälle kun aurinko paisto vielä puoleen naamaan


Sitten toinen asia... Punkit.
Niistä nyt käydään taas kauheesti keskustelua. Oon tässä jo oikeestaan päättänyt etten laita mitään punkkikarkotetta ellei sitten tule tilanne että saan kokoajan olla nyppimässä niitä pois.
Se on kyllä hyvin epätodennäköistä kun kyseessä on kuitenkin lyhyt ja silee karvanen koira jolla on aina kova meno päällä, niin tuskin punkit kerkee kovin helposti siinä vauhdissa tarraan kiinni.
Oon kuullu niin paljon huonoa noista kemikaaleja sisältävistä punkkikarkotteista etten ainakaan vielä halua ottaa niitä käyttöön. No mutta sen näkee sitten että onko niille oikeasti tarvetta vai ei... Toivottavasti se jälkimmäinen vaihtoehto.

Ainiin on tässä kesäntulossa vielä yks asia joka on ehkä pelottavin kaikista: käärmeet. Mä niin toivon ettei tulla törmään ainooseenkaan käärmeeseen koko kesän aikana ja että koira säästyis puremilta. Liikutaan kyllä tosi vähän sellasissa paikoissa jotka olis käärmeille ihanteellisia elinympäristöjä, mutta ikinään ei tiedä, kyllähän niitä eksyy vaikka mihin. Pitää kyllä nyt vähän opiskella asiasta jos käärme sattuukin joskus pureen että minkälainen ensiapu käärmeenpuremaan on.
Joka tapauksessa odotan kesää ihan hirveesti! Ei millän malttais odottaa.. Tänään kattelin että ei taida mennä kun viikonpäivät niin on koivuissakin lehdet <3

Käytiin muuten tänään ranskiskävelyllä pyynikillä. Oli oikein mukavaa seittemältä kun treffattiin oli jo kerenny viilentyyn hyvin että tunnin lenkin pysty vetää ihan ongelmitta. Ainoo oli että koiria oli varmaan liki 20 niin sulo veti oikeestaan koko matkan... Se oli sitten raivostuttavaa... Mutta ymmärrettävää kyllä kun uusia koiria niin paljon ja uus ympäristökin. Tuntu meinaa lenkin jälkeen kämmenissä kun 14kg lihaskimppu vetää sillä voimalla mitä lihaksista löytyy tunnin! Harmitti et jos sulo ois kerenny haisteleen ennen lenkkiä kaikki läpi niin lenkki ois menny ilman vetämistä. Mutta voin kyllä sanoo että ei ollut ainut joka veti! Oli kyllä outoo koska en oikeesti muista koska sulo ois vetäny hihnassa. No nytpähän se on koettu ja oon kyllä ilonen siitä ettei normaalisti vedä olleskaan.
Muutenkin oli mukavaa kun ranskis ihmiset on niin samanhenkisiä tyyppejä :)
Kuvaan ei saatu mahtuun rakastvaisia suloo ja sylviä ;)

 Nyt maate, unia :)
Ps. Sulo maisteli eilen vähän jugurttia



Ei kommentteja: