lauantai 18. tammikuuta 2014

Ranskanbulldoggi, pieni koirako?

Ranskanbulldoggi on iso koira pienessä paketissa.

Ranskanbulldoggi on pienikokoinen seurakoira. Sillointällöin ihmiset kysyvät paljonko koiralla on painoa... Noh melkein 14kg ja sulo on kohta 10kk. Ihmisten ilmeet ovat loistavia, mitä! Melkein 14! Miten voi olla? Vaikka se on noin pieni. 
Eihän sulonkaan säkä ole kuin 35cm mutta omistaa komeat lihakset. Rotumääritelmässä paino on merkitty 8-14kg eli haarukka on aika suuri, mutta täytyy kyllä sanoa etten ole koskaan tavannut alle 10kiloista ranskanbulldoggia.
Paras lausahdus yhden suusta oli pentukoulussa kun suomenlapinkoiran omistaja kurssin lopussa (lapinkoira n.3,5kk, sulo 5,5kk) sanoi että katoppa tää meijän koira on jo isompi kun sun koira. Kysäsin sitten painoa, muistaakseni vastaus oli 6kg. Sanoinki siihen et vielä on kolme kiloa matkaa niin kaveri tokas että onko toi sun koiras niinku niin lihava? Siinä sitten selvitin asiaa, että ei, tämä ei ole lihavaa vaan vielä hyvin hoikka.

Mutta tosiaan ranskis on mielestäni iso koira pienessä paketissa luonteensa puolesta. Jos meidän suloa ajattelee niin ei tule kuuloonkaan että menis isojen puolelle koirapuistossa, sillä jos joku ärähtää niin sulohan pistää takas. Oli sitten kyseessä 50 kilonen rotikka tai tanskandoggi. Oonkin aina sanonut että sulolta puuttuu täysin itsesuojelu vaisto.

Pelottava sulo

Mutta luonne on kyllä mitä mahtavin. Tulee toimeen kaikkien koirien kanssa eikä ikinä aloita tappeluita. (Tosiaan haasteeseen kyllä vastais)
Rakastaa kaikkea ja kaikkia. Erityisesti lapset ovat ihania :)

Jouluna pikkuveljeni kanssa:

Koulutuksesta sen verran että tekee silloinkun viittii, mutta meillä sulo tekee nakin eteen mitä tahansa. 


Sulo ja Maukka <3

Tähän täytyy kyllä vielä sanoa et sulo on kaikkien kanssa toimeen tuleva kyllä, mutta maukasta tosi mustasukkanen. Sulon ja maukan leikkeihin ei mahdu kolmatta koiraa mukaan, isomman lauman kanssa leikit onnistuu.
Sulo on siis leikkinyt Maukan kanssa 11 viikkosesta asti.

Asiasta toiseen, mä pääsen tänään kunnolla ulos piiiitkästä aikaa, mennään kavereiden kanssa syömään kaupunkiin ja siitä kaverille jolla on kaksi ihanaa bulldoggia. Niistä laittelen huomenna kuvia :)

Pari kuvaa vielä loppuun:

Suloa naurattaa:


<3



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

se oli tollanen koira ku toi maukka, mikä oli siellä mustissa ja mirrissä.. -E