tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ihotulehdus

Eilen rapsuttelin sängyllä suloo kun sen niskasta osu käteen patti. Rupesin sitä tarkemmin kattoon ja siinä oli pieni punanen vereslihalla oleva läntti. Tutkin koko turkin läpi ja niskasta löytyi kaks muuta samanlaista kohtaa. Ajattelin että ne on tullu jonkun itikan pistosta.

Illalla kävin vielä uudestaan sulon turkin läpi, patteja oli tullu vaikka kuinka paljon lisää. Isompia ja pienempiä.
Aamulla varasin sitten tälle päivälle ajan lekurille jonne päästiinkin jo kahdelta. 
Jännitin kauheesti että sulon karva trimmataan ja ei päästä osallistuun näyttelyihin. Vaikka pieni murhehan tuo olisi jos oikeasti on jokin vialla, pääasia että saadaan sulo kuntoon.

Kun päästiin eläinlääkärin huoneeseen niin lääkäri pyys kertoon että missä kiikastaa, näytin länttejä sulon ihossa ja lääkäri otti heti koneen käteen. Sulon karva lähtee tulehtuneilta kohdilta. 
Sulo parka oli ihan peloissaan kun kone laitettiin surraamaan. Se oikein painoi päästä mun kainaloon ja haki turvaa. Ajattelin samalla kun yritin suloo rauhotella että sulo luottaa muhun täysin, hetkenä jolloin se pelkää kauheesti niin se hakee turvaa musta. 
No karvat oltiin ajeltu ja lääkäri otti yhdestä kohdasta teippinäytteen. Sillä välin hoitaja tuli ettiin kohtia lisää ja putsaileen niitä. Niitä olikin yllättävän paljon; niskassa, kaulassa, tassuissa, nivusissa ja jopa otsasta löytyi yksi.

Sulolta ei löytynyt muutakun lisääntyneitä kokkibakteereja. Tulehdus siis alkanut ilmeisesti jostain pienestä haavasta yms. Johon sulo on saanut nuolemalla tulehduksen aikaseksi mikä on sitten ruvennu leviämään. 

Saatiin 3vkon antibiottikuuri: 1,5 tablettia aamuin illoin. Lisäksi jälkiä pitää desifioida, naamaryppyihin desifioivia puhdistuspyyhkeitä (40kpl:tta pyyhkeitä maksaa 33e!) ja ite piti hakea vielä apteekista shampoo. Päivittäin pesu shampoolla ja vaahdon pitää vaikuttaa 15min ennen huuhtelua.. Toi shampoo makso 35e! Meinasin perseelteni lentää kun hinta sanottiin.
Mutta aika moinen homma on edessä meillä. Mulla meni vähän juhannus suunnitelmat nyt uusiks kun ei tota suloa voi mihkään hoitoon nyt viedä, mutta eiköhän meilloo ihan mukavaa keskenämmekin :)


Onneks meillon vakuutus, tämä eläinlääkärireissu ois 172e+apteekin shampoo mutta selvittiin pelkällä omavastuulla ja shampoon hinnalla :)

Tältä sulo näyttää nyt:

Pikku dalmaattialainen :) toivottavasti alkaa parantuun nopeesti.
Ps. Nyt jää ens viikon näyttelytkin välistä :(

Ei kommentteja: