sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Anaalirauhasen tulehdus ja kuulumisia

Pahoittelut pitkästä tauosta. On pitänyt niin kiirettä tässä, että ei oo muistanut koko Sulon blogia.
Mitäs kaikkee tässä on nyt tapahtunutkaan..  No syypää tähän mun kiireeseen on ollut yksinkertaisesti se että sain työ sekä koulupaikan. Sulo on tottunut uuteen rytmiin. onneksi Sulo ei joudu kauheen pitkiä aikoja ole yksin joutunutkaan olemaan. koulupäiväni ovat iltaisin 4x viikossa 3,5tuntia kerralla.
Lohdutukseksi voinen kertoa, että olen hommannut läppärin eli hyvä laatusia kuvia tulee varmasti jatkossa näkymään enemmän.

Sitten blogin päähenkilöön eli Suloon. Sulolle oli ilmestynyt kauhea patti pepun reiän viereen ja soitin ajan sitten eläinlääkärille. Tiesin että kyse oli anaalirauhas vaivasta.. Kun menimme eläinlääkäriin niin eläinlääkäri sanoi heti, että anaalirauhanen on puhjennut sisälle ja erite on syövyttänyt ihoa, josta syystä patti vuotaa veristä mätää.. Nukutus keikka siis. Ensiksi Sulo rauhoitettiin ja laitettiin tippa tassuun. Suonta ei meinannut millään löytyä, vasta kolmas hoitaja löysi Sulon tassusta suonen. Sulo vietiin sitten toimenpide huoneeseen ja me jäimme odottelemaan.
Lopulta meidät kutsuttiin huoneeseen mihin Sulo oli tuotu heräilemään.
Toinen oli niin raukan näköinen siinä maatessa, eikä olisi millään jaksanut herätä. Sitten kun kuuli odotushuoneesta haukuntaa niin sai puhtia jalkoihinsa.



 Sulo sai kotiin 2-5vrk kestävän kipulääkityksen sekä 2vkoa kestävän antibiootti kuurin. 
Sulperi olikin aika kipeä, par1i päivää oli vain omissa oloissaan ja selkeesti pidätti kakkaa.
Kakkaminen sattui Suloa niin paljon, että kakkimisen jälkeen ei suostunut liikkumaan, vaan jouduin kantamaan Sulon kotiin. Ennen patin huomaamistani Sulo ei näyttänyt mitään kivun merkkejä, aika sisukas pikku kaveri.. Koko operaation hinta olisi ollut 432euroa, mutta sanonpa taas että onneksi on vakuutus.

Nyt Sulo on jo täysin terve. Ollaan vietetty paljon aikaa reffailemalla muita koiria, lähinnä Maukka-bostonia ja Arttu-ranskista. Tässä yksi päivä käytiin Maukan kanssa 10km lenkki, niin että koirat saivat oikeastaan koko lenkin ajan juosta vapaana. Pikkasenko hei Sulo tykkäs, ja oli muuten naatti seuraavana päivänä. Mutta sanonpa vaan, että kun sanotaan et ranskis on hyvä koira sohvaperunaksi, niin ei pidä paikkaansa. Jokainen terve koira tarvitsee kunnon lenkkejä.

Meillon nyt kahdet näyttelytkin tulossa. ensi viikonloppuna Tampereella ja 3viikon päästä hämeenlinnassa. Mennään kumpaankin näyttelyyn semmosella 4hengen ja koiran ranskis porukalla, Sulo, Arttu, Jönssi ja Lemmy on kaikki samassa kehässä Tampereella, eli junnuissa. Saas nähdä millaseen järjestykseen meidät kehässä laitetaan. ;)

ps. Tilasin Sulolle Ruttunutulta pikkasen makeen Batman haalarin ja pipon, yritän huomenna lisäillä niistä tänne kuvia. Nyt maate! Sulollakin huomenna jännä päivä tiedossa, sillä Sulo pääsee huomenna matkustamaan ensimmäistä kertaa bussilla.


Loppu kevennykseksi Sulo-vauvana sisusti vähän petiänsä

Ei kommentteja: