tiistai 21. tammikuuta 2014

Miksi otin koiran, miksi ranskis ja mitä koira merkitsee meille

Minulla oli monen vuoden ajan ajatus koiran ottamisesta. Aina oli jokin syy miksen koiraa voinut vielä ottaa, opiskelin 4 vuotta toisella paikkakunnalla jossa asuin viikot ja viikonlopuiksi tulin kotiin. Eihän koiran oo kiva rampata jatkuvasti paikasta toiseen pitkiä bussi matkoja pari kertaa viikossa. Toisekseen rahaa opiskelijana ei tietenkään ollut paljoa.
Kun muutin takas kotikulmille opiskelujen päätyttyä niin ajatus koiran hankkimisesta kasvoi. Yritin miettiä moniamonia kertoja miksi en pystyisi ottamaan koiraa, mutta en keksinyt ainuttakaan syytä miksen olisi pystynyt tähän elämän tilanteeseen koiraa ottamaan. Tietysti ajatus koiran ottamisesta jännitti koska kyseessä oli minun ensimmäinen oma koira. Perheelläni on ollut aikaisemmin kiinanpystykorva, mutta sehän on täysin eri asia kun oma koira jostan kannan itse vastuun. Tosin tiesin että vanhempani pystyy auttamaan koiran kanssa ja jos löydän kasvattajan jolta voin pyytää apua/neuvoja niin varmasti pärjäisin. Niinpä koiran etsintä sai luvan alkaa.

Miksi ranskanbulldoggi?

Olen aina tykännyt ruttukuonoista, mielestäni ne ovat kauniita ja joukosta erottuvia koiria. Mutta eihän ulkonäkö ratkaise koiran ottamista toki se on mielestäni tärkeää että pitää omaa koiraansa kauniina. Lisäksi halusin ehdottomasti seurakoiran. Ensiksi ajattelin bokseria. Rupesin ottamaan asiasta selvää, mutta bokseri on todella aktiivinen koira joka tarvii tosi paljon liikuntaa. Itse kun en ole kovin urheilullinen niin bokseri ajatus jäi siihen. Ja halusin myös pienemmän koiran.
Sitten mieleeni tuli ranskis. Seuraavaksi rupesin ottamaan siitä selvää kaikki vaikutti ranskiksessa juuri sellaiselta mitä koiralta odotin. Seurallinen, iloinen, lapsirakas, ei ole haukkuherkkä, helppo turkki, pieni koira mutta silti omalla tavallaan iso ja itsepäinen. Itsekkin olen itsepäinen joten en pitänyt itsepäisyyttä ollenkaan ongelmana. Lainasin kirjastosta varmaan kaikki kirjat ranskanbulldogeista ja totesin että tämän se on, tämän rotuinen koira minulle tulee!

Sitten alkoikin koiran etsintä ja löysinkin aika nopeesti ilmoituksen sulosta. Soitin kasvattajalle ja siitä kaikki sitten lähtikin. Parin viikon päästä meille tuli oma ranskanbulldoggi sulo.
Olen ollut niiiiiiin tyytyväinen kyllä. Meillä on maailman ihanin koira ja ihana kasvattaja joka auttaa aina jos olen epävarma jostain asiasta.

Mitä koira merkitsee meille?

Koira on meille perheenjäsen jonka kanssa jaan ilot ja surut. Se saa paljon rakkautta ja se antaa paljon rakkautta. Se vaatii paljon, mutta antaa enemmän. Sulo voi luottaa meihin ja me suloon. Mikä on sen ihanempaa kun tyytyväinen koira kuorsaamassa pää kainalossa <3 Suloa en antais pois mistään hinnasta, niinkuin sekään ei meitä. Koira, ihmisen paras ystävä.






Ei kommentteja: