torstai 24. heinäkuuta 2014

Raakaruokaa

Eli eilen kirkottelin barffista. Eilisen vielä selattuani netin ihmeellistä maailmaa, päädyin barffin sijasta raakaruokintaan.
Barffihan on luu painotteinen eli 60-70%ruuasta tulisi sisältää lihaisia luita, puolet ja puolet jäävästä osuudesta kasviksia ja lihaa.
Miksi en lähde luupainotteiselle linjalle?
Koira ei tarvitse mihinkään noin isoa luumäärää, toki kalsium tarve tulisi saada täytettyä, mutta ruuan osuudesta 15%  luuta pitäisi jo täyttää tuo tarve.
Enimmäkseen koira tarvitsee proteiinia jota saa lihasta.

Alotamme prosenttuaalisesti ilmaistuna tälläisellä määrällä:
40% lihaisa luita (eli jäljelle jää 20% luuta, koska lihaisessa luussa on 50/50 lihaa ja luuta)
10% kasviksia. Pieni hiilari lähde ja mahantoimintaa edistämään.
60% lihaa

Muutamia lisäravinteita täytyy käydä huomenna ostamassa mm.merilevää, kalsiumia ja vitamiinilisä.
Kalsiumiahan ei tarvitse muutakun sellaisina päivinä jolloin luiden osuus jää pieneksi.
Tavote on antaa monipuolisesti eri lihoja. Kahtena päivänä viikossa kalaa, yhtenä sisäelimiä. Sisäelimenä tulen varmasti käyttämään paljon maksaa korkea A-vitamiini pitoisuutensa ansiosta.
Lisäksi lohiöljy,  2 kertaa viikossa kananmuna ruuan joukkoon ja välillä piimää, luonnonjugurttia, marjoja.

Kauheesti on opittavaa tän asian kanssa, mutta tekemällä oppii. Pitää vaan seurailla että koira voi hyvin kaikinpuolin. Pitää vielä exelillä laskee kaikki vitamiinin tarpeet yms.

Tänään kuitenkin ollaan jo aloitettu uusi ruokinta tyyli. Aamulla sai jauhettuja broilerin siipiä ja illalla naudan jauhelihan kasviksilla, lohiöljyllä ja luonnonjugurtilla.
Ainakin koira on ihan taivaissa! Käy vähän väliä istumassa ruokakupin edessä ruikuttamassa lisää ruokaa vaikka masu on varmasti täynnä! Mun mielestä on niin ihanaa kun sulo selkeesti nauttii ruuasta kun viimenen pari kuukautta on ollu sitä järjetöntä taistelua nappuloiden kanssa.
Maha on toiminut normaalisti, kakkaa sen pari-kolme kertaa päivässä ja nyt jo huomaa että kakanmäärä on paljon pienempi. Vähän jännitin noita luita että meneekö pötsi sekasin, joten laitoin vähän enemmän kasviksia eikä mitään ongelmaa :)

Hellettä on piisannu ja käy kauheesti Suloa sääliks kun on niin kuuma. Lenkkejä ei tehdä, ei aamulla eikä illalla, vaan monta 5-10min pissakakka kierrosta. Yli 30astetta lämpöö ja yhdeksältä illalla näyttäny vielä 27 niin ei illatkaan kauheesti lenkkeily pulaa auta :(

Tällästä tällä kertaa. Palataan asiaan.
Ps. Vaikka tuskasen kuumaa onkin niin yritetään kaikki nauttia silti kesästä, kohta se on taas ohi.



Ei kommentteja: