keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

BARF

Oon tässä miettiny että jos siirtäis Sulon raakaruokinnalle.
Syyt miksi raakaruokinta kiinnostaisi on seuraavat
-Sulo nirsoilee nappulan kanssa. Se ei mene alas, ei sitten millään. Viimesen muutaman kuukauden aikana oon heittäny varmaan 60en edestä ruokaa roskiin kun Sulo ei ole koskenut niihin.
Pari kertaa olen antanut nyt raakaa jota saimme tutuiltamme heidän koiran allergioituessa muutamille erilihoille. Raaka on maistunut paremminkuin hyvin.

- Tiedän tarkalleen mitä Sulon ruoka sisältää ja kuinka paljon. Ei viljoja, säilöntä tai väriaineita.
Lihapitoisuus kohdillaan ja pystyn säädöstelemään ruuan sisältöä tarpeen mukaan.

-Sulo on edelleen aika lihasmassaton, toki tiedän että lihasta kertyy vielä pitkään mutta raa'n pitäisi edesauttaa lihasmassan kasvua korkean proteiini-arvojen ansiosta.

- Hampaat, pitäisi pysyä puhtaina sekä hengitys raikkaana kun koirajoutuu työskentelemään enemmän suullaan.

- Raha. Tämän asian tajusin itseasiassa vasta jälkikäteen. Luulin että barffaaminen olisi todella kallista, mutta asia olikin toisin kun kävin vähän ostoksilla. Tein ostoksieni mukaan laskelman paljonko rahaa menee keskimäärin kuukaudessa, sain tulokseksi n.40e.
Tällä hetkellä Sulon ruokaan on uponnut lähemmäs 80e/kk sillä Sulon nappulaan on aina pitänyt lisätä cesaria, reajuustoo, piimää yms. Että nappulat uppoavat. Eli Barffilla säästän aika paljon!
Toki raha ei ole pääasia, koiran kohdalla en pihtaa ollenkaan ruuasta enkä eläinlääkäri käynneistä.

-Asioita joutuu opiskelemaan todella paljon ja perehtymään asiaan kunnolla, että koira saa varmasti kaiken tarvitsemansa. Barffaus tulee varmasti olemaan vähän harrastus tyyppistä. Asioista pitää ottaa selvää, seurata koiran vointia, valmistaa ruokaa yms. Se on todella mielenkiintoista!

-Uskon että BARF on ruokavalio jonka koira itse valitsisi jos saisi päättää.

Ainut huonopuoli mikä tulee näin äkkiseltään mieleen on säilytys.
Liha pitää tietty säilöä pakastimessa ja meillä pakastimen tila ei ole päätä huimaava.
Mutta siitäkin selvitään kun parin viikon ruuat mahtuu pakastimeen ja lähettyvillämme on lähes 10 eläinkauppaa eli barf ostoksilla käyminen on helppoa ja nopeaa.

Tässä vähän ajatuksia Barffista. Palaan asiaan vielä uudestaan kun ruokavalio aloitetaan ja nään millaisia tuloksia on tullut ja onko mielipiteeni muuttunut yhtään :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mites puolet ja puolet? :) Silloin saisi vielä nappulasta kaiken tarvittavan?

Itse annan rutulleni joskus raakaa nappulan kanssa. Luita on uskalla antaa, se on niin ahne syömään, tai siis ahnehtii isoa paloja kerralla...